Celluloide – Passion & Excitments

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Boredom Product, betyg: 2]

I tidigare recensioner har ZERO nästan hyllat detta franska band. Man har då berömt bandet för dess utveckling samtidigt som en känsla från det glada 80-talet har infunnit sig. Man har också lyft fram hur väl bandets förra Ep “Bodypop” representerade bandets genre och stil.

Tyvärr har inget skett sen förra plattan. Snarare har bandet tagit tio steg bakåt. Cellulodies nya release “Passion & Excitements” känns tyvärr som en gammal sur moped av märket Dakota som står och puttrar. Bandet har målat in sig i ett intetsägande hörn med blippande synthar som bandet inte har kontroll över. Titeln “Passion & Excitements” känns helt fel i detta sammanhang, ty här finns inget av den varan. Sångerskan Darkleti känns bara slät och uttråkad och ger inte musiken det lyft som den behöver. Ett litet hopp fann jag dock i låten “Translation of Love”, men tyvärr är detta den enda lilla gnutta av “Passion & Excitements” jag kan finna på denna CD, som egentligen borde ha haft namnet “Apathy & Bored”.

Man kan även återspegla denna CD i bandets skivbolags namn, “Boredom Product”.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …