A.C.O.S – Set Up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Supernova Music, betyg: 7]

Att avgöra ett bands kapacitet utifrån en singel, bestående av en enda låt, är givetvis både omöjligt och dumt, så det tänker jag avstå ifrån. Vad jag däremot kan konstatera är att Malmö-gruppen A.C.O.S har skrivit och framfört en mycket trevlig dänga i och med Set Up. Låten påminner om ett lätt discofierat brittiskt 60-tal med schysst körsång, bra groove, utmärkt sång av Mårten Holst och en cool melodislinga i verserna.
A.C.O.S sammanför 60-tal med 80-talets new wave i den här låten och resultatet är lovande inför det kommande fullängdssläppet. Dessutom borde “Set up” kunna bli en radioplåga för den är definitivt en svängig och medryckande liten pärla som sätter sig i medvetandet.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …