Oh Lucky Star – A Place In The Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rhythm Ace Recordings/ Border Music, betyg: 7]

Jag har vid ett par tillfällen tidigare recenserat den egensinnige synthartisten Galentos originella album här på Zero. I bandet Oh Lucky Star är han tillbaka, med med en gitarrhals under fingertopparna istället för knappar och tangenter. Tillsammans med The Golden Greek alias Christian Sandell (Burek V) på sologitarr och Rob Stick, alias Robert Karlsson (Lee Marvelous) på trummor, ägnar sig trion åt instrumental rock- och popmusik som påminner lite om ett skitigare, mer modernt och rejält musikaliskt vidgat The Spotnicks, The Shadows eller möjligtvis The Ventures. Ett par andra referenspunkter som dyker upp i bakhuvudet är Duane Eddy och vår svenske gitarrtrollkarl Robert Johnson (And The Punchdrunks).
A Place In The Sun är som titeln antyder, en trevlig och avslappnad skiva, som gjord att må bra till på partyt eller ha på i bakgrunden. Men musiken är inte utslätad eller inställsam. The Golden Greeks gura låter alldeles för rå för det och bandets sound är så avskalat och naket att benet syns under köttet. Det gäller att ha en viss förkärlek till garagerock, förutom nämnda 60-talsgrupper ovan. Fina melodier och sköna rocklåtar finns det i alla fall gott om på A Place In The Sun och jag hoppas att Oh Lucky Star når ut till intressenterna av den här sortens musik. Det produceras ju inte alltför mycket inom genren och bandet är coolt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …