Karin Ström – En Saga Om En Sten

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Datadamen Records, betyg: 5]

Karin Ström låter som en lite märklig kombination av Eva Dahlgren och Lorelei De Lux. Fast efter ett par genomlyssningar inser jag att det är sången i sig som ibland påminner om Eva, medan helheten med tjusig sång mot småplottrig elektronisk bakgrund låter väldigt mycket Lorelei De Lux.

“En Saga Om En Sten” är en soft, poetiskt och glittrande upplevelse. Den är som en klar vårbäck i champagneglas eller som en samling nedfrusna stjärnor i iskuber. Det är drömskt och klarvaket på en och samma gång. Och moget. “En Saga Om En Sten” är absolut inget för fjortisar som ännu inte upplevt mycket av det verkliga livet.

Jag har svårt att tro att Karin Ström med den här helt egenhändigt ihopsatta historien kommer att nå de breda massorna. Däremot är jag övertygad om att de som faktiskt hittar in i skivan kommer att lyssna på den i många år framöver, eftersom den är märkligt tidlös. Precis som en saga.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …