Wednesday , February 21 2024

T. – T.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Black Star Foundation, betyg: 6]

Möt Thomas Walter, den 25 åriga musikern som lever och verkar i Strasbourg i östra Frankrike. Hans debutalbum likväl artistnamn är helt enkelt “T”. Detta alterego startade han upp i början av 2000-talet då han spred sin musik med hjälp av hemgjorda skivor som han gav ut till vänner och spred på caféer och i skivbutiker.

Debutplattans första utgåva sålde slut rasande fort i Frankrike och nu har svenska Black Star Foundations gett ut den andra upplagan av skivan, som förväntas att spridas fort kring klotet.
Thomas levererar väldigt mycket vemod och för en sekund befinner man sig betydligt mer norrut än i Frankrike när musiken strömmar ut ur högtalarna. Ljudbilden är elektronisk och krypande lugn och utöver det så ligger det cello- och gitarrmattor av ytterst sval närvaro. Hans sånginsatser blinkar väldigt ofta åt Thom Yorke och hela skivan skulle rekommenderas till dem som älskar Kid A och Amnesiac med just Radiohead.

Okej, den når absolut inte upp till de nämnda skivorna, men lusten finns där. De 13 låtarna låter rätt lika varandra och vid ett gäng genomlyssningar känner jag mig fortfarande osäker på om jag kan känna skillnaderna, bilden av låtarna är rätt diffus. Men vitsen är nog helhetsintrycket och det är svävande bra. Det är en lättsam, men ändå deprimerande debut. Folklig electronica som passar till vilsna själar därute.
Detta borde någon skicka till självaste Thom.

Om Webbmaster

Kolla även

The Neu Detroit Projects –  Silver Gelatin

The Neu Detroit Projects består av Ken Andersson (gitarr, sång, analog trummaskin) och Johan Svahn …