Friday , February 3 2023

Clipse – Hell Hath No Fury

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Re-up Gang Records / Sony BMG, betyg: 8]

Kanske är det allt skivbolagskrångel som har fått sätta temat för Virginiaduon Clipses ilskna andrasläpp. Det tog hela fyra år för bröderna Pusha T och Malice att bryta kontraktet med Jive, som vägrade släppa uppföljaren till debuten Lord Willin’ (som innehöll hitten “Grindin’”), bilda det egna bolaget Re-up Gang Records och slutligen ge ut Hell Hath No Fury.

Hell Hath No Fury är en skoningslöst hård och mörk hiphopplatta som tonsatts av Pharell Williams och Chad Hugos elakaste beats hittills. NERD-producenternas karaktäristiskt torra ljudminimalism är konsekvent skivan igenom, ofta utgörandes av ett monotont trumkomp, en sparsmakad melodislinga (uppbyggd av alltifrån flåsiga luftorglar till väsande 808or) och någon enstaka, okonventionell sampling. Detta kombineras med Pusha Ts och Malices mjuka, men tighta, rappande om kokain, wannabes och vedergällning. Tillsammans bildar deras MC-röster en i det närmaste perfekt symbiotisk rapharmoni. Som tur är ges inga R&B-divor något utrymme att gästsjunga refränger. Hell Hath No Furys samtliga tolv spår står på egna, säkra ben. Det kan vara det bästa hiphopalbumet sedan NERD släppte In Search Of…

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …