Hem / Recensioner / Clipse – Hell Hath No Fury

Clipse – Hell Hath No Fury

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Re-up Gang Records / Sony BMG, betyg: 8]

Kanske är det allt skivbolagskrångel som har fått sätta temat för Virginiaduon Clipses ilskna andrasläpp. Det tog hela fyra år för bröderna Pusha T och Malice att bryta kontraktet med Jive, som vägrade släppa uppföljaren till debuten Lord Willin’ (som innehöll hitten “Grindin’”), bilda det egna bolaget Re-up Gang Records och slutligen ge ut Hell Hath No Fury.

Hell Hath No Fury är en skoningslöst hård och mörk hiphopplatta som tonsatts av Pharell Williams och Chad Hugos elakaste beats hittills. NERD-producenternas karaktäristiskt torra ljudminimalism är konsekvent skivan igenom, ofta utgörandes av ett monotont trumkomp, en sparsmakad melodislinga (uppbyggd av alltifrån flåsiga luftorglar till väsande 808or) och någon enstaka, okonventionell sampling. Detta kombineras med Pusha Ts och Malices mjuka, men tighta, rappande om kokain, wannabes och vedergällning. Tillsammans bildar deras MC-röster en i det närmaste perfekt symbiotisk rapharmoni. Som tur är ges inga R&B-divor något utrymme att gästsjunga refränger. Hell Hath No Furys samtliga tolv spår står på egna, säkra ben. Det kan vara det bästa hiphopalbumet sedan NERD släppte In Search Of…

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

OMD firar 40 med fet box

40 år, 40 singlar.