The Cooper Temple Clause – Make This Your Own

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Sanctuary Records/ Border Music, betyg: 7]

The Cooper Temple Clause från Reading är lite luriga. Bandet öppnar med ett par aviga, skönt svängiga låtar som får en att tro att Make This Your Own är en stökig och stånkig rockplatta med punkattityd, svett, distade gitarrer och lättare experimentlusta. Men suprise, suprise, det är främst i just de spåren som bandet framstår som det larmiga röjargänget med sprattelbenen och rockposerna. Därefter blir det nämligen new wave-liknande pop, synthar och snygga melodier som dominerar. Det ruffiga byts sakta men säkert ut mot ett mer radiovänligt sound som får det att kännas som att bandet håller på att byta alternativrockens slitna tröjor mot märkesskjortor. Absolut inget fel i det. The Cooper Temple Clause har nämligen verktygen och kunnandet att hålla sig på vilken av dessa spelplaner som herrarna själva önskar. Det finns några låtar här som gott och väl kan bli radioplågor. Några av de mest passande skulle kunna vara melodiska “Waiting game” eller den refrängstarka och melodiösa “What have you gone and done?”. Även om The Cooper Temple Clause inte tar sig ut genom dina radiohögtalare och trots att plattan rasar något mot slutet, så ge i alla fall bandet en seriös chans. Tycker du om medryckande popmusik så finns det nämligen goda möjligheter att du har hittat en ny vän innan resten av världen gör det.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …