Wednesday , February 28 2024

Sero.Overdose – Heading For Tomorrow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Alfa-Matrix, betyg: 5]

Jag måste erkänna att jag har lite svårt för det här med att försöka sjunga pudelrock till synthmusik. Inget ont i att kombinera lite olika stilar, men jag tycker inte att funkar. Nu låter inte sången på det viset skivan igenom, men eftersom plattan inleds med detta ekar ändå det intrycket under hela resan.

Andre Hartung kommer på nya plattan “Heading For Tomorrow” ut som fullfjädrad synthdiscokung. Ta lika delar And One, Neuroticfish och Code 64 och resultatet blir ungefär Sero.Overdose år 2007. Vilket inte är fy skam. Även om sången ibland blir till en belastning. De två spår där sången däremot känns helt rätt är spåren “Du” och “Wut” som framförs på tyska och påminner en hel del om Wolfsheim. Bäst är ändå de tyngre upptempolåtarna som exempelvis “Fire” och “Tears In The Rain”.

Jag är lite besviken på “Heading For Tomorrow” som inte imponerar nämnvärt. Sero.Overdose har på sina tidigare plattor visat att han kan mer, och jag tror att 2007 kommer att bli ett mellanår. Såvida inte några helt magiska remixer dyker upp i framtiden som räddar situationen, men det återstår att se.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …