Wednesday , February 21 2024

Fläskkvartetten – Voices Of Eden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Universal, betyg: 7]

Fläskkvartetten är tillbaka med sitt tolfte album efter fyra års uppehåll som skivproducerande band. Det firas med en uppsjö gästartister. Bland dessa märks Robyn, Anna Ternheim, Thåström, Johan Renck, Titiyo, Nicolai Dunger och Freddie Wadling för att ta några få exempel. Den här gången var Fläskkvartettens uppsåt att göra en popplatta. Den blev både mjuk, varm och lugn. Periodvis är detta också en soulig historia med mycket atmosfär. En oväntat tillbakalutad attityd genomsyrar helheten. Ett av de få undantagen är rockiga spåret “This one´s for you” som Robyn framför med energisk inlevelse. Den låten är också plattans första singelsläpp och har goda möjligheter att bli en listklättrare.
Till övriga höjdpunkter räknar jag “t.k.k.”, med svensk text som Thåström tolkar, samt den medryckande och suggestiva “Seventh day” med Freddie Wadling bakom miken. Wadling sjunger även Burt Bacharach och Hal Davids gamla örhänge “Always something there to remind me” i en tilltalande synthig version. “Whores and slaves” är också läcker, mycket på grund av egensinniga och starka sångprestationer från Theodor Jensen. Såväl atmosfär som Anna Ternheims röst gör även lugna “Leave a light” till en behaglig upplevelse. Resterande spår på den här cd´n är inte riktigt min bag.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …