Thursday , April 18 2024

Monolith – Talisman

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Alfa Matrix, betyg: 4]

“Talisman” är det sjätte albumet från Monolith, ett soloprojekt av Eric van Wonterghem (ABC, Insekt, Sonar och tidigare Klinik) som riktar sig mot en blandad skara lyssnare med sin blandning av industri, techno och tribal. Monolith får till ett riktigt intressant sound men det räcker inte långt när låtarna i stort består av ett par takter med musik som repeteras om och om igen. Monolith funkar bäst i låtar som “I became you” där det finns mer sång och i den ebm-dansaktiga “Al Ahali”, men när tempot dras ned och sången uteblir blir låtarna enformiga och uddlösa.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …