Sunday , February 25 2024

Mr Noface – Odd Normal Ways

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Remote Recordings/ Bonnier, betyg: 8]

“In a busy everyday life there is no time for human contact. That has become an all accepted “normal behaviour”. At night people show their loneliness in odd ways”.
Så står det i konvolutet till Odd Normal Ways. Givetvis blir man triggad att höra plattan och inte blir man besviken på innehållet heller. Jag kommer osökt att tänka på såväl Tom Waits som Danielle Dax. Inte för att Mr Noface låter exakt som någon av dem, men han är trixig och mekig på samma smått absurda sätt. Låtarna projicerar filmer i huvudet på mig som även Waits och Dax alster brukar göra. Regnvåta, blanka asfaltsgator om nätterna i amerikanska storstäder, livsfarliga bakgator och scener ur gamla svartvita deckare dyker upp när jag blundar och lyssnar.
Rytmerna, ljuden, de styckade samplingarna, de snygga melodierna och det jazziga anslaget är av modernt slag och man kan även tänka in Tricky i Mr Nofaces mestadels instrumentala tonkonst. Egentligen är det bara synd att Odd Normal Ways är en ep, för jag skulle gärna höra mer av denna originella och egensinniga artist. Förhoppningsvis släpps en fet fullängdare framöver. Undertecknad håller tummarna för att den i så fall bibehåller samma höga kvalitet och erbjuder fler läckra ljudbyggen som de på Odd Normal Ways.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …