Shoot Charlie – Junior & Senior

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Plastilina Records, betyg: 6]

I sina bästa stunder, och det finns ett gäng såna på denna debutskiva, spelar Älmhultsbandet Shoot Charlie fräck treminuterspop med ungdomlig, naiv känsla, distad sång och pang på-attityd. Då tar de det bästa av band som Stella Rocket, Bring me the fucking riot…man! och De Stijl.
Det låter garage, fritidsgård, indieklubb och rockfestival om vartannat, och det låter coolt som fan. Valpigheten är lite av grejen.
Allt är dock inte klockrent. Ibland låter det lite väl tunt och likartat. Tidigare har bandet släppt tre singlar och kanske skulle man släppt ytterligare några innan man samlar sig på album. Jag har också svårt att hitta bandets särart, det som skiljer dem mot liknande band i genren.
Shoot Charlie är inget livsviktigt band som kommer att förändra världen, men man har gjort en helt okej debutskiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …