Siva Six – Black Will

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Decadance records, betyg: 6]

Jisses.
Vad får man om man kombinerar ett black metal-omslag, medlemmar som ser ut som om de var med i (insert valfritt tyskt goth band här) och musik som låter som Hocico på LSD?
Svaret är: Siva Six.

Musiken är den sedvanliga blandningen som vi är vana vid när det kommer till de nya hårda elektroniska banden. Mörka trancebeats, feta syntljud och mörk, smådistad sång. Tankarna går till grupper som Psyclon Nine, Iambia och Funker Vogt.
Vid den första genomlyssningen så tycker jag att allt flyter ihop lite rörigt till en enda lång låt, men efter ett tag så ser jag helheten och det rätt klart dessutom.
Spåren utmärker sig rätt bra. Och det är riktigt hårt. De första 6 låtarna är hårda som sten, inte förrän det sjunde spåret (Dark night of the soul) varvas det ner lite, så jag hinner hämta andan. Sedan kör det igång igen.

Detta är utan tvekan bland det hårdaste jag hört i denna genre. Ovan nämda Hocico får akta sig för Siva Six. Hur pretantiösa de än må se ut så är denna platta bra. Låtarna lånar element från både futurepopen och goatrancen. Om sången skulle exluderas så skulle detta kunna bli den fetaste darktranceplattan som spelats in på flera år.
Men med sång så är det lite mer tvivelaktigt.
Favoritspåren får bli 'Opponent', 'Pig' och drum'n base-inspirerade 'Mister'.

Men det blir ett bra betyg till 'Black Will'.
Plattan slår det mesta inom denna genre på fingrarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …