Saturday , April 13 2024

Seabound – Double-Crosser

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Mindbase / Dependent, betyg: 6]

Man kan fråga sig vad det blev av futurepopen. Vissa vill inte ens godkänna att den funnits, men om vi låtsas att den faktiskt gjorde det, då är det intressant att fundera på vad som hände med alla som surfade på just den vågen.

Seabound fanns med där på vågen, vilket ledde fram till genombrottet. “Double-Crosser” är första plattan efter det att futurepop-vågen slagits sönder mot klipporna och stänkt i alla möjliga riktningar. Min gissning är att Seabound fanns med i det stänk som fortsatte framåt i färdriktningen, tillsammans med en handfull andra dansorienterade synthgrupper.

Ändå är det mest påtagliga för “Double-Crosser” att endast fyra av de tio spåren håller tillräckligt tempo för att klara ett dansgolv. Resten av spåren håller mellan- eller ännu lägre tempo. Och alla dessa andas extremt mycket Covenant. Nästan pinsamt mycket Covenant till och med. Vi snackar då “United States Of Mind” och till viss del “Northern Light”. Och jag måste erkänna att det är riktigt, riktigt bra. Som bakgrundsmusik, eller stämningsmusik typ chill out för synthsläktet, sitter spår som “Doubleplusungood” och “Sapphire” som gjutna.

Ändå känns “Double-Crosser” mer som en mellanplatta, en tillfällig station medan Seabound bestämmer sig för i vilken riktning man vandra i framtiden. Den som inte riktigt kan nöja sig med en enkelcd kan leta efter den limiterade dubbelcd’n som bland annat innehåller Covenants remix på “The Promise” och Rotersands remix på “Scorch The Ground”.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …