Marius – The Sky Is Our Home

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Tutl, betyg: 3]

Det var länge sedan jag hörde ett band ifrån Färöarna sist, men här kommer Marius och ändrar på den saken. Med en modern framtoning tillika sound, ägnar sig bandet åt en pop och rockmusik som inte gärna låter sig kategoriseras närmare. Ibland drar det åt Kent-hållet, ofta närmar det sig det episka och när Marius får till en trevlig melodi som den i titelspåret eller i “Wave” reagerar mina känselspröt. Dessvärre lider plattan av alldeles för många låtar som bara passerar spårlöst förbi. Som lyssnare tappar jag koncentrationen och således också greppet om den helhet som Marius vill åstadkomma. Kanske beror det på att man har hört så mycket liknande musik tidigare och inte kan ta till sig ännu ett allvarligt, smådeppigt band som försöker göra pop till stor konst. Kanske beror det på sångarens oförmåga att trollbinda eller helt enkelt på att låtmaterialet inte håller fullt ut. The Sky Is Our Home låter inte dålig på något vis och det märks att bandet har jobbat med arren, men det är ytterst sällan musiken berör känslomässigt. Ofta känns den bara trögflytande och trist. Enligt bandet själva är musiken influerad av stormar, mörker, blixtar och dramatiska landskap. Hur dessa associationer stämmer överens med den faktiska slutprodukten övergår mitt förstånd. Jag tänker snarare på en regnig, tråkig söndagsförmiddag efter en misslyckad lördagskväll.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …