Wednesday , April 17 2024

The Panic Channel – One

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Capitol/ EMI, betyg: 6]

Jane´s Addictions experimentella och många gånger aviga metal skapade aldrig en ihållande kärleksaffär med mina öron. Bandet kunde periodvis skriva och framföra kul och intressanta låtar, men det var alltför sällan deras kompositioner nådde mitt hjärta. The Panic Channel når lättare fram. Inte för att jag älskar det här bandet på djupet heller, men The Panic Channel är en helt annan sak än Jane´s Addiction. Detta trots att tre av medlemmarna medverkar. Det här är nämligen Dave Navarros, Stephen Perkins och Chris Chaneys nya grupp och vid sångmiken står nykomlingen Steve Isaacs, vars bekantskap jag inte gjort förut.
Musiken på One består av en rätt rak och oväntat melodiös hårdrock. Den är refrängbaserad och snygg utan att sakna energi och kraft. Kanske är den ett medvetet försök att nå ut till en bred publik och i så fall kommer planerna säkert att lyckas. Experimentlustan ifrån Jane´s är borta och istället har bandmedlemmarna satsat på en genomarbetad helhet som fungerar. Steve Isaacs röst är inget under av originalitet, men han sjunger alldeles utmärkt och låtarna håller rätt hög kvalitet, utan att för den skull utmärkta sig som mästerverk. One är helt enkelt en radiovänlig mainstream-satsning som lär gå hem hos den mer melodiinriktade delen av publiken. Det stora mästerverket är det inte, men vem vet, kanske kommer det framöver?

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …