Wednesday , April 17 2024

Television Pickup – Television Pickup

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, BoogiePost Recordings, betyg: 7]

Jazz är ett ord som brukar dela upp musiklyssnare i två läger: de som är för och de som är emot. Nu sysslar inte Television Pickup ifrån Malmö med renodlad jazz, så möjligtvis kan den här experimentella och udda cd-skapelsen öppna jazzdörren även för de som i vanliga fall aldrig skulle få för sig att närma sig musikstilen frivilligt.
Television Pickup med pianisten och synthspelaren Katrine Amsler i spetsen – det är hon som komponerar bandets vildvuxna och vågade låtar – glider in och ur allsköns musikstilar under den här musikaliska resans gång. Ibland blir det jobbigt, stökigt och brötigt, men oftast är Amslers musik både njutbar och spännande. Sång förekommer inte och behövs inte heller när elektronik, trummor, saxofoner, klarinett, gitarr, banjo och övriga instrument samsas om det improviserade utrymmet. Stilmässigt varieras det seriöst mellan det kaotiska och det rofyllda, det hårda och det finstämda. I pressreleasen beskrivs musiken som ett collage av “skarpt skiftande stämningar och ljudrum” vilket stämmer väl överens med verkligheten. Television Pickups första album, inspelat i Danmark, är absolut ingenting att ha för den publik som vill ha sin musik förutsägbar, enkel och konservativt uppdelad i verser och refränger. Men den äventyrslystne gör helt rätt i att färga sina fantasier med denna händelserika skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …