Molotov Jive – When It´s Over I´ll Come Back Again

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bonnier Amigo, betyg: 5]

Molotov Jive skulle ha spelat förband till Baby Shambles i Stockholm, men de sistnämnda ställde in så det blev aldrig något av med det giget. Vill stockholmarna höra Molotov Jive får de således söka sig utanför huvudstaden eller köpa hem When It´s Over I´ll Come Back Again. Frågan är om det är värt investeringen? Personligen tycker jag att den här plattan svajar betänkligt kvalitetsmässigt. En del spår är riktigt jävla bra, andra ger gott hopp, mycket av innehållet är lånat ur rockhistoriens förgångna, egen personlighet saknas och emellanåt bryter värmlänningarna av helt genom att slänga in rena dussinpopen. Jag förstår inte riktigt vem eller vilka det är som har kommit överens om att ge ut ett så splittrat material?
Det känns som att Molotov Jive borde ha bidat sin tid lite till och arbetat hårdare på att göra ett fulländat album innan cd´n fylldes. På så sätt hade When It´s Over I´ll Come Back Again kunnat bli riktigt bra. Nu hamnar plattan i den mittenfåra där hundratals indierockskivor ligger bortglömda med “OK, men inte mer” stämplade över konolutet. Det är lite synd, för det hörs att Molotov Jive har förmågan att bli mycket bättre än så här. Kan bandet bara förvandla 60- och 70-talsinfluenserna till något eget och minnesvärt, tvätta bort indiekänslan och ta klivet över till att bli ett rent rockband så kan de bli en kraft att räkna med framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …