Saturday , April 13 2024

Billy Idol – Happy Holidays

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Bodog Music, betyg: 2]

Igår recenserade jag en av de där sällsynta intressanta skivorna som ibland dyker runt jul. Idag blir det en platta på andra änden av skalan. Billy Idols “Happy Holidays” är nämligen en ytterst beklaglig händelse i musikhistorien.

Amerikanerna blir helt tokiga av julen, och av någon anledning måste också alla göra en julskiva. I år är det alltså Billy Idol som vill sprida julstämning. Jag diggade Idol rätt hårt på 80-talet, och även om han inte riktigt lyckats hålla sig kvar på samma höjder därefter så har han i alla fall gått ut från studion med hedern i behåll. Men den här gången har han satsat på helt fel häst. “Happy Holidays” är bara för tråååkig och triiist. Gamla slitna klassiker rapas upp utan minsta stil och finess. Här finns inget som helst spännande. Och då snackar vi ändå Billy “Rebell Yell” Idol. Dessutom är hans sånginsats emellanåt riktigt klen, och jag blir nyfiken om han ens hade kunnat kvala in vid idoluttagningen med en sådan prestation.

“Happy Holidays” kommer, välförtjänt tyvärr, att i framtiden hamna tillsammans med andra hopplösa julplattor av Christer Sjögren, Dolly Parton och den ständigt återutkommande Absolute Christmas.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …