Thursday , February 29 2024

V/A – Musick (To Play in the Club)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Shitkatapult, betyg: 6]

Musick (To Play In The Club) heter denna samling från det tyska skivbolaget Shitkatapult. Titeln är väl vald. Det handlar nämligen om dansant klubbmusik. Och med “klubb” menar jag inte ett hak där svartklädda trettioåringar svänger sina lurviga till uttjatade 80-talshits som “Don’t Go” (gäsp …) eller “Just Can’t Get Enough” (dubbelgäsp …). Nej, jag syftar på en lokal där glada och öppensinnade människor dansar till långt in på morgonkvisten.

Musick bjuder på olika former av modern, elektronisk popmusik (kalla det techno, electroclash, electronica eller vad du vill). Rytmerna är komplexa och synthljuden är kantiga. Många spår har något hypnotiskt över sig. Allsångsrefrängerna lyser, å andra sidan, med sin frånvaro.

Samlingens höjdpunkt bjuder skivbolagschefen Markus Haas, alias T.Raumschmiere, själv på. Det handlar om en brutal och technofierad cover på Cypress Hills gamla dänga “Insane in the Brain”. Tungt, dansant och kul! Andra trevliga inslag är Håkan Lidbo & Quasimodo Jones (en galen konstellation med ett sound i gränslandet mellan Nine Inch Nails och Chemical Brothers), Das Bierbeben (elektronisk punk som slår Alice in Videoland med hästlängder) och Fenin (sval, abstrakt och intelligent electronica).

På det hela taget en samling som bjuder på det mesta man kan önska sig av en klubbkväll. Rekommenderas till alla DJ:s som vill följa med i den elektroniska musikens vindlingar.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …