Saturday , February 24 2024

Psychopathic Terror – Fucker

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Serpent´s Eye/Firebox, betyg: 6]

Okay, skivtitel och gruppnamn säger väl redan det mesta, men om jag lägger till några sångtitlar som “Fuck the police”, “This society is full of shit”, “Let there be revenge” och “Renaissance of your life ( a bloodbath)” så fattar ni nog att Psychopathic Terror inte lär få göra filmmusiken till Kristdemokraternas kommande trailers.
Vidare: skivkonvolutet föreställer en torterad kropp med bortsprängt huvud och på baksidan ser man ett knivblad av stål. Inte världens mest sublima konstupplevelse kanske, men det passar innehållet. För… just det, höll nästan på att glömma att plattan faktiskt har ett innehåll också. Musiken är av det mest primitiva metalslag som tänkas kan, med totalt rens ifrån början till slut. Ibland letar sig melodier in sporadiskt i ljudmassorna, men oftast öser bandet bara på så mycket de pallar och sångaren growlar närmast ohörbara texter medan gitarrerna riffar hej vilt. Trummisen är grym och basisten fetröjer, vilket är den stora behållningen med Fucker. Det här är nämligen mer ljudväggen-monstret-attackerar-hörselgångarna än en musikupplevelse i vanlig bemärkelse. Aggressiviteten sparas det inte på, och småsjuk som jag är, garvar jag rätt mycket medan Psychopatic Terror gör sitt bästa för att krossa mina stackars trumhinnor i den cirka halvtimme som öset pågår. Detta är en platta uteslutande för dig med extremt våldsam smak för extrem metal. Övriga göre sig icke besvär.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …