Hocico – A Través de mundos que arden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[dvd, SPV/Out of Line, betyg: 3]

Den här DVD’n är indelad i två sektioner. Första delen innehåller en liveupptagning från Wave Gotik träffen 2005 och den andra godbitar ur bandets karriär.

Livedelen är inte mycket att skryta med. Jag vill gärna få en viss livekänsla av att se en konsert på DVD, vilket inte alls infinner sig när jag ser på “A Través de mundos que arden”. Här bjuds det istället på snabba klipp och inrullande effekter vilket förstör helheten. Att bandet sedan missgynnas av den stora scenen på Wave Gotik Treffen kan inte Hocico själva beskyllas för, men visst borde man kanske valt ett annat inspelningstillfälle, där bandet mer kommit till sin rätt. Rent musikmässigt avverkar bandet sina hits efter konstens alla regler. Vilket innebär att mexikanerna trampar i gamla fotspår och inte bjuder på många överraskningar men de misslyckas heller inte.

Del två av DVD’n bjuder på “Special Features”. Bland annat får vi se hur bandet äter lunch backstage, intervjuer, videoklipp och annan gammal skåpmat. Något som nog bara kan intressera de mest inbitna hardcorefansen. Jag finner inte mycket till värde här.

En liveDVD kan bli så mycket bättre om man lyckas finna den rätta känslan. Något Hocico och deras team inte lyckas med. Visst är det kul med godbitar och extra material, men hur kul är det egentligen att se sina idoler äta cateringlunch?

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …