Saturday , April 27 2024

Obscenity Trial – Here And Now

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 7]

Det är som en fest på skiva. Efter en lite trevande inledning drar partyt igång, och håller sedan på i olika tempon fram till dess att favoriterna spelats gång på gång i olika versioner, och det är förmodligen när de sista tonerna klingar ut som grannarna inser att de ringt polisen i onödan. Fast då är det bara att sparka igång jippot igen.

Obscenity Trial’s debutplatta “Here And Now” är med andra ord en mycket angenäm bekantskap. Plattan rör sig mellan lite vemodig synthpop och mer dansant futurepop. Ibland undersöks också lite andra marker, som i “Afraid” som andas lite Italodisco. Eller som i covern på White Stripe’s “Seven Nation Army”, där Obscenity Trial rockar järnet på synthar. Även om låtarna varierar från mellantempo till rejäla dansdängor, så genomsyras de alla av ljuvlig melankoli och tyngd.

Det är sällan man får tag i en synthplatta som innehåller både bra låtar, bra sång och ett gott hålligång. Sammantaget bådar detta för att “Here And Now” kommer att bli en favoritplatta som håller ett tag.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …