Saturday , April 20 2024

Fiel Garvie – Caught Laughing

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Words on music, betyg: 7]

Fiel Garvie har hängt med ett tag i musikbranschen nu, tio år närmare bestämt. Vad har då hänt sedan starten 1996 och debutsingeln “Glass faced warrior”? Ja, inte särskilt mycket faktiskt, och jag tror det är precis så som bandet vill ha det. På nya “Caught Laughing” fortsätter de sprida sin mjuka och drömska pop precis som om tiden stått stilla hemma i lilla Norwich, England, där kvintetten fortfarande bor. Tidigare har jag haft svårt att ta till mig bandets musik, den har känts lite för anonym och lite för tråkig, men med nya skivan i spelaren (och ett flertal lyssningar) måste jag tänka om. Kanske beror det på att producenten Geoff Allen (Camera Obscura, Teenage Fanclub, Belle & Sebastian) har ett finger med i spelet, eller så har bandet bara blivit bättre. För det finns många höjdpunkter på skivan, testa t.ex “Airsong” eller filmiska “All Of You” och jag lovar; Fiel Garvie slår både Björk, Low och svenska Concretes på fingrarna. Det enda som kan vara påfrestande i längden är Anne Reekie´s väldigt säregna sång, men då får du pausa och fortsätta efter en stund. För i små, små ögonblick kan den vara fantastisk.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …