Sunday , February 25 2024

Hot Chip – Mixture 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, EMI, betyg: 5]

Har jag förstått saken rätt så är första-upplagan av Mixture 2 uteslutande en promoutgåva i limiterad upplaga. I så fall är plattan kanske inte av allmänt intresse, men desto hetare för hajpade engelska electropop-bandet Hot Chips hardcore-fans.
Hur som haver ljuder musiken oavbrutet i över en timme och denna timme är fylld med bandets original-material, diverse ljud och remixade samplingar med alla möjliga artister. Alltihop löper sammanhängande som ett enda långt collage och artistvalet är inte det självklara alla gånger. Ifrån tidiga 60-tals låtar som Sam Cookes “Chain gang” till spår med Rolling Stones, John McLaughlins indiska grupp Shakti, The Flying Lizards, mainstreampop, hiphop och disco, lyser synthmusiken med sin frånvaro.
Vad som känns ännu märkligare är att många låtar framförs i sin helhet och att förändringarna inte är direkt revolutionerande eller ens särskilt tydliga många gånger. Så detta blir nästan som att lyssna på blandad melodi-radio i lite över sextio minuter. Personligen har jag hittills inte fastnat för Hot Chips softa percussion-sound och Mixture 2 förändrar knappast den inställningen. Jag inser inte bandets påstådda storhet och inte heller vitsen med Mixture 2. Man sitter mest och gissar vilka som gjort låtarna i original, som om man spelade Pop-geni istället för att njuta av en ny platta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …