Thursday , April 18 2024

Rename – Energized

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 6]

Rename lyckas på sitt nya album befästa det klassiska synthpopssound som presenterades redan på debutplattan. Då hyllade jag, i min okunskap, bandet som ett hopp om att amerikansk synthpop äntligen börjat hitta rätt. Idag vet jag att Rename härstammar från Tyskland, vilket åter lämnar den amerikanska kontinenten i hopplöst bakvatten.

Nya albumet “Energized” är proppfyllt av klassiskt sötsnäll synthpop som varken sticker ut eller förargar. Om nu inte just det faktum att plattan är så snäll kan väcka viss förargelse hos några. Men en och annan lite taggigare historia finns ändå med, av vilka jag framförallt uppskattar “Don’t You Shock Me” som börjar med associationer till Daft Punk och sedan fullkomligt exploderar i lekfullhet utan att någonsin komma riktigt nära en traditionell låt.

I övrigt låter det mycket som en sammansättning av lika delar Iris, Pet Shop Boys och Erasure, upphottat med lite klubbkänsla. På det hela taget ett mycket sympatiskt album, väl värt att kolla in närmare om man gillar lättare synthpop.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …