Hermano – The Sweet And Easy Of Brief Happiness

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[dvd, Suburban/Evilbitch666, betyg: 7]

Den här dvd´n är uppdelad i fyra tårtbitar. En dokumentär med sedvanliga intervjuer, backstage- och turné-bilder som ger en viss insyn i bandets vardagsliv på vägarna. En alldeles lagom lång konsert, bestående av åtta låtar framförda på W2. Tre videos som sanningen att säga känns rätt amatörmässigt filmade, men två av de tre låtarna sparkar stjärt rejält. Sist får man osammanhängande bilder ifrån en festival i Spanien där Hermano uppträder, ackompanjerade av en live-låt som Hermano framförde på samma festival. Den största behållningen av dvd´n och den del man helst ser flera gånger är således klubbspelningen. Hermano lever, ytterst medvetet verkar det som, på att de har Kyuss-sångaren John Garcia i bandet och inget ont om honom och hans sång, men vad som slår mig mest är vilken grym gitarrist gruppen faktiskt har i David Angstrom. Den mannen lirar så skitigt, elakt och inlevelsefullt att det är en sann njutning att se och höra honom gå loss på guran. Den andra höjdpunkten musikaliskt är basisten Dandy Brown som inte bara fläskar på, utan som också är tämligen finurlig i sitt spel, utan att göra någon större sak utåt av sina sköna infall. Bandet svettas, levererar utmärkt stonerrock och allra bäst är de när de öser järnet i “Quite fucked” och AC/DC´s klassiker “TNT”, samt den sköna låten “Roll over”. Men ingen av låtarna som framförs här är mindre än bra och Hermano är verkligen en energikick inom dagens hårdrock.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …