Saturday , April 13 2024

Squarepusher – Hello Everything

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warp Records/ Border Music, betyg: 8]

Säga vad man vill om Squarepusher, alias engelsmannen Tom Jenkinson, men en lysande basist är han och Hello Everything är teknisk ekvilibrism ut i fingerspetsarna. Musiken är instrumental och så diversifierad att allting ifrån jazzrockfusion och funk till elektroniska ambient-experiment och modern dansmusik får plats på en och samma platta. Så Hello Everything är lite av ett äventyr att upptäcka. Det händer så mycket i musiken att det inte finns en sportslig att ta till sig allt på endast en eller ett par lyssningar.
Med andra ord: den rastlöse göre sig icke besvär. Icke heller den person som hyser aversion mot tekniskt briljant musicerande och avancerade melodibyggen. Däremot spelar det mindre roll om du är inne på gammal jazzrockfusion eller modern, elektronisk artrock. Hello Everything är nämligen något av en fusion mellan dessa stilar och bör tillfredsställa lyssnarna ifrån bägge eror. Produktionen är utmärkt, låtkvalitén varierar beroende på ens egen smak och vackra melodier, liksom hetsiga rytmer och flippade partier, samsas om utrymmet.
Det här är som alla säkert förstår, långt ifrån någon bakgrundsmuzak. Squarepusher kräver hela tiden din uppmärksamhet och den bör du ge honom och hans nya album om du vill ha ut mesta möjliga av musiken. Det gäller dock att vara på humör för den här vildsinta mixen.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …