Saturday , April 13 2024

Mattias Alkberg BD – Ditt hjärta är en stjärna

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, A West Side Fabrication, betyg: 7]

När Mattias Alkberg BD:s (det är faktiskt ett band) debutskiva “Tunaskolan” dök upp 2004 var jag säker på att det var början på en ny svensk punkvåg. Känslan stärktes ytterligare året efter när uppföljaren “Jag ska bli en bättre vän” släpptes, samtidigt som även Pascal, Östermalm och, i början av 2006, även Hets släppte skräniga punkskivor med svenska texter.
Men nu vete tusan. För på sin tredje platta har Mattias Alkberg BD i mångt och mycket lämnat det värsta stöket och blivit mjukare och poppigare. Visst låter det fortfarande bra, men om musiken ska klassas som punk är jag osäker på.
I exempelvis “Här är ditt liv” och “Kom kom” skränas det på i gammal god stil, men på flera ställen överraskar Luleåbandet med att slänga in saxofon, flöjt och pianoballader. Musiken har fått en mer akustisk ljudbild och rundare i kanterna.
Mattias Alkberg har en knarrig röst som tar viss tid att tränga genom. Ge det ett ärligt försök, för texterna är välskrivna. Eller också nöjer ni er med att digga de sköna popmelodierna, plattan har starka låtar rakt igenom.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …