Tuesday , April 23 2024

Opel + The Soulshake Express – The Borderline Sessions

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, High Gear Music/ Dead Frog, betyg: 6]

Norska Opel inleder det här splitalbumet utmärkt med svängiga “Drummers”. Därefter tycker jag inte att bandet blir intressanta igen förrän de gör “Blinded” med sitt stunsiga gitarriff. Låtarna emellan dessa höjdpunkter, liksom avslutande “The future kings of rock and roll” är inte dåliga, men heller inget som utmärker sig i mängden.
När svenska The Soulshake Express tar vid så blir det däremot ett sanslöst ös. Bandet framför fem riktigt starka låtar där “Little lover”, underbart svängiga “Woman like you” och riffesten i “Make it last” framstår som de mest lysande juvelerna. Bandets sångare David Eriksson låter som att han verkligen menar allvar och den 60-talsinfluerade garagerocken lämnar även lite plats för psykedeliska tendenser emellanåt. Men framförallt är detta rock n roll, retro må hända, men så energiskt och intensivt framfört att det låter hypermodernt och väldigt coolt. Orgel och fuzzgitarrer färgar bandets vildsinta sound och jag kan bara tänka mig vilket drag det måste vara att höra The Soulshake Express gå loss på någon mindre klubbscen. Bandet borde få göra en fullängdare snabbast möjligt. Har de låtar att fylla upp ett helt album och dessa är i klass med dem på The Borderline Sessions så kommer plattan bli en viktig angelägenhet för alla med intresse för elektriskt garagesväng med punk-attityd.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …