Thursday , February 29 2024

Pet – Rewind The Sofa Lady

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Grönland (UK), betyg: 8]

Med halva Pet baserade i Italien och andra halvan i Tyskland har det här smått märkliga och egensinniga bandet lyckats skapa en uppföljare till 2004 års Player One Ready. Nya Rewind The Sofa Lady har ett väldigt modernt sound som bygger mycket på synthar och effekter. Musiken blir till en sorts småknäpp new wave- och robotpop med tydliga, ofta starka refränger och psykedeliska inslag. Det låter både experimentellt och kommersiellt radiovänligt på samma gång, vilket är en svår balansgång att hålla, men Pet lyckas förträffligt väl med uppsåtet. När man efter de fyra inledande spåren tror att man har kopplat bandets tankevärld något så när, överraskar de plötsligt med en instrumental och nästan ambient historia, betitlad “Slow machine”. Därefter är gruppen tillbaka i synthpopens förträffliga värld med nya stämningar och lekfullt allvarliga rocklåtar.
Att jämföra Pet med andra band och artister känns meningslöst. Då skulle man få dra till med obefintliga kombinationer som man bara kan tänka sig hur de skulle låta tillsammans. Den typen av associationer brukar bli högst personliga, så istället föreslår jag att du lyssnar in dig på Rewind The Sofa Lady och drar dina egna slutsatser. Personligen tycker jag att detta är en mycket uppfriskande, rolig, intressant och spännande platta, klädd i ett läckert sound. Pet kombinerar gammalt med modernt och resultatet är positivt omtumlande.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …