Thursday , February 29 2024

Dataspelsmusik i etern

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Radioprogramet Monitor i P2 sänder på onsdag den 8 november klockan 21.00 (repris torsdag 12.30) ett program om dataspelsmusiken. En musik som oftast är förknippad med enkla C64 och Amiga producerade blipp blopp slingor som hyllas bland dess nostalgiska användare och har växt till ett fenomen i sig. Men precis som dataspelen utvecklas för framtiden så gör även den medföljande musiken det och idag är musiken lika viktig som själva spelet. Dataspelsmusiken utvecklas mot ett flerdimensionellt känslouttryck som förändras efter spelarens känslor. Framtidens interaktiva utveckling kräver inte bara nya sorts dataspel utan också musik som förför på fler plan och som återspeglar spelarens känslor utifrån framgången i spelet. I Monitor lyssnar vi på kompositörernas visioner inför framtidens interaktiva dataspelsmiljö.

Tips 2. I nya numret av Zero finns också en Genrespecial där en artikel om Bitpop, C64-musik ingår.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …