Loveninjas – I wanna be like Johnny C

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, , betyg: 6]

Jag fattade aldrig varför inte “She broke his penis in two” var förstaspår på “Keep your love”-EP:n. Den hade en lysande titel och en rolig text på samma tema, men framförallt var det den bästa låten med mest energi och hitkänsla. Följaktligen var det också det av de fyra spåren som hamnade på mitt blandband.
På nya EP:n finns mer att ta ställning till än vilken av låtarna som ska hamna på höstens blandband. För något har hänt musiken.
Visst låter det fortfarande Loveninjas i grund och botten, men bandets naiva charmpop har bytts mot stora gester, feta synthmattor, långa gitarrackord och episka känslor – det vill säga klockren arenarock.
Allra mest arena låter det i öppningslåten “Johnny C”. I andraspåret “Geisha” är man tillbaka med blippljud och myspop men snart återkommer U2-gitarrerna och jag suckar uppgivet. Och kan återigen konstatera att det är Loveninjas andra låt som är bäst.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …