Saturday , April 20 2024

V/A Recloned – Recloned

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Clone Records, betyg: 7]

Samlingen Recloned är ingen samling. Den är ett bokslut över Clone Records unika ljudbild där Legowelt, Ame, Alden Tyrell, Dexter och Drexciya hör till paradnumren. Ame höll Europas klubbvärld i ett stadigt grepp med sin elektrodiskodänga Rei, som dröp av knaprig electro och silkestrummor.

Legowelt erövrar den ena syntfestivalen efter den andra och har gjort sig känd för sin kärlek till Korg, Moog, Roland och allt det där som dagens ungdom numera känner till som plug-in till sin Cubase eller Reason. Alden Tyrell är en diskokung i sin egen rätt med det fantastiska albumet Times Like these 1999-2006 bakom sig och ett sound som påminner om såväl Front 242 som Front Line Assembley. Remixens kraft har förvandlat spår av Tyrell, Jupiter Black och Adult till nya elektrodisko pärlor. Självaste Carl Craig från Detroit har tagit sig an Adults Hands to Phone spår och förvandlat det till en vansinneselektro med hjälp av taktfasta hihats och en överslinga som bryts av då och då av blipblip på MS-Korgen. Tiga själv skulle vara stolt över resultatet!

Tyrells dänga Disco Lunar Module remixas av norske superstjärnan Lindström och ut kommer en vemodig märla som ständigt söker sig uppåt mot ytan, smittsamt som den elakaste sort influensa i november. Hungrar du efter synth och holländsk kvalitetselektro så serveras här en 11 rätters kalasmåltid. Bon apetit!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …