Thursday , February 22 2024

Arctic Hospital – Citystream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Narita Records, betyg: 7]

Första spåret Cold Wrapper sänder en öronbedövande ubåtseko ur stereon som sveper kring rummet en god stund innan den sakta övergår till ultramodern electrobeats a la Kompakt eller Bpitch Control. USA-baserade producenten Eric Bay har – med benäget hjälp av Anders Ilar – komponerat en vinterskiva på bolaget Narita – som har sin bas i solbetäckta Miami.

Albumet Citystream har pretentioner som sträcker sig från klubbens elektrifierade elektro till hemmets dästa downbeat. Det lyckas genom ljudmattor som skyndar långsamt där bakom klassisk 4/4 takt med nick åt svensk, spansk och tysk komposition som Villalobos, Ellen Alien och Andreas Tilliander. Som många andra släpp från Narita – – så låter Citystream en skugga mer angelägen och nytänkande i hur creative is made simple, bort med överdrivet fokus på vad som sker tvåtum inne i högtalarna och mer koncentration på vad som rör sig alldeles framför ljudkällan.

Att Eric Bay riktar in sig mot två fält samtidigt drar ner stridsstyrkan och albumet vinner mer genom taktisk perfektion och preciserad kraft än genom lössläppt energikavalkad som kännetecknar de riktig stora dansgolvsalbumen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …