Thursday , February 22 2024

The Frozen – Blue Virtue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Transwaved, betyg: 5]

Det här är en variationsrik eller ojämn platta, beroende på hur man ser det. Skivan inleds med snabb, men rätt snäll metal i “Adore”, blir till melodisk och väldigt fin pop i “Opposite” och i “Carnival” samt “Whore” låter bandet helt plötsligt som ett lätt progigt Danzig.
Därefter fortsätter The Frozen att blanda ingredienserna prog, pop, metal och ibland folkmelodier. I “Violet” drar de igång en sjörövarvisa mitt i alltihop och helt otippat avslutas plattan med en rätt kul version av psych-galningen Roky Ericksons “Night of the vampire”. Jag vet inte hur bandet har tänkt sig att Blue Virtue ska uppfattas och uppskattas av publiken, för i mina öron känns helheten aningen rörig och ofokuserad, men samtidigt finns här väldigt snygga stycken och en del läckra gitarrmelodier. Däremot hittar jag inte någon större egen identitet och personlighet i det här, samt att sökandet efter den röda tråden gör att man periodvis blir något okoncentrerad under lyssnandet. Metalen känns dessutom för snäll, vek och tillrättalag för att tilltala reptilhjärnan. The Frozen borde ha tänkt igenom innehållet till den här utgåvan lite mer innan de rodde igång projektet, men man får väl försöka att ta till sig de njutbara delarna och bortse ifrån resten. Samt hoppas att nästa släpp fungerar bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …