Saturday , April 20 2024

Radio 4 – Enemies Like This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Astralwerks/EMI, betyg: 7]

New York bandet Radio 4 är en ny trevlig bekantskap i form av ett energifyllt rockband. “Enemies Like This” innehåller tydliga spår av The Clash och postpunk men Radio 4 lyckas undvika allt för mycket kopierande. Istället fastnar jag för deras enkelhet som får dem att kännas uppriktiga och naturliga. Första spåret som har samma namn som skivan sätter standarden högt och sen kör de på. I “Packing Things Up On The Scene” är det basen som styr låten med sin melodi och i “Too Much To Ask For” är det trummorna som genom sitt enastående komp får det att tuffa på. Radio 4 lyckas hela vägen fram till den avslutande och lysande “As Far As The Eye Can See” ha ett homogent sound i form av en nästintill perfekt blandning av rock, punk och reagge. Hade de bara haft en riktigt oslagbar hit hade betyget blivit betydligt högre.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …