Saturday , April 13 2024

Juliette And The Licks – Four On The Floor

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hassle/ Border Music, betyg: 4]

Four On The Floor är amerikanska skådespelerskan Juliette Lewis och hennes bands andra album. Gruppen har existerat i tre år och debutalbumet You´re Speaking My Language kom ut förra året. Det är energisk, rätt rå rock n roll med viss punkattityd som gäller och Juliette är inte tjejen som håller tillbaka. En del könsord förekommer således i texterna och Foo Fightern Dave Grohl, som egentligen bara skulle medverka på demon, har tagit steget fullt ut och lirar nu på den officiella utgåvan. Varför, vete fan.
“Hot kiss” ligger som andra spår här, men den är tämligen svag och ett mycket märkligt singelval. Å andra sidan vore det väl inte passande att ge ut “Death of a whore” som singel, men den är definitivt plattans bästa låt. Å andra sidan är konkurrensen inte särskilt hård. Det här albumet lider nämligen av rätt trötta och utslitna ackordföljder, melodier som sällan fäster och låtar som alltför ofta saknar sväng. Det sägs att Juliette And The Licks är explosiva live och det kan jag tro, men trots att nya albumet både bjuder på intensitet och energi så håller det inte att mata Rolling Stones- och The Who-liknande riff, hur mycket energi man än utstrålar. Starka låtar är och förblir A och O när det gäller det här stuket och visst finns här några som är okay, men inte tillräckligt många för att plattan ska kännas hållbar.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …