Tuesday , April 16 2024

Sparklehorse – Dreamt for light years in the belly of a mountain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Capitol/ EMI, betyg: 3]

Sparklehorse är ett sånt där namn man sprungit på i olika sammanhang utan att riktigt kolla upp. Mark Linkous, som mannen bakom namnet heter, har ofta fått bra recensioner men jag har aldrig förstått vad som skulle vara så speciellt.
Men jag bestämmer mig för att ge den nya plattan en ärlig chans – trots det intetsägande artistnamnet, den långa skivtiteln och det gräsliga omslaget. Långa skivtitlar är för övrigt inget nytt, debuten från 1995 hette ju “Vivadixiesubmarinetransmissionplot”.
Jag lyssnar, och hör kontrasten mellan dom stökigt bökiga rocklåtarna och de mer lugna, drömmande styckena.
Jag lyssnar, och hör gubbig Sonic-pop.
Jag lyssnar, och vet innerst inne att jag aldrig kommer att plocka fram den här skivan igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …