Ego Likeness – The Order Of The Reptile

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, DFD, betyg: 8]

Ego Likeness nya platta går varm här hemma. Ett av skälen är Donna Lynchs vackra stämma, ett annat är att bandet har fått ihop ett gäng både snygga och lagom ösiga låtar, ett tredje är att jag gillar stilen, den elektroniska gothrocken där gitarrerna är underordnade syntharna och där texterna fungerar utmärkt ihop med musiken. Det är inte enbart för att Ego Likeness gör en schysst version av Andrew Eldritchs “Afterhours” som associationerna vandrar tillbaka till Sisters Of Mercys storhetstid, utan även för att bandet påminner om en moderniserad, uppdaterad variant av vad systrarna gjorde när de stod på topp. Att Ego Likeness är mer dansanta än vad Sisters var gör inget.
Jag har varken hört Dragonfly eller Water To The Dead så kanske är någon som är mer insatt i Baltimoore-bandets tidigare utgåvor inte fullt lika knockad som undertecknad, men mig tilltalar The Order Of The Reptile rejält. Låtar som “Burn witch burn”, “Save your serpent” och “Severine” sitter som gjutna och man kan riktigt se det svartklädda folket dansa järnet på gothklubbarna till spår som dessa. Här finns även energi och intensitet – för att inte säga romantik – i melodierna som svävar ovanför de pumpande rytmerna och man hör såväl dark wave som lite triphop och gammal hederlig depprock i mixen. En mycket rekommendabel cd.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …