Wednesday , April 17 2024

Osaka Popstar – Osaka Popstar And The American Legends Of Punk

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rykodisc/ Showtime, betyg: 7]

Ett bergsäkert sätt att sälja skivor är att plocka ihop nya band av medlemmar ifrån andra kända grupper och det är just vad John Cafiero gjorde när han startade Osaka Popstar. Här ingår folk ifrån Ramones, The Misfits, Black Flag och Richard Hell And The Voidoids. Vilken punkälskare med smak för melodisk New York-rock måste inte kolla in den laguppställningen? På debutalbumet finns gruppens singel “Wicked world” som Daniel Johnston skrivit och det är han som sjunger på punkversionen av gamla bluegrassgodingen “Man of constant sorrow”. Men det finns gott om andra schyssta låtar här också, såsom Richard Hells “Blank generation”, “Sailor moon” och “The christmas that almost wasn´t”. Osaka Popstar levererar serietidningspunk i snabb fart, men glömmer aldrig melodierna och det goda humöret, vilket smittar av sig på lyssnaren. Aggressioner och anarkistiskt uppror kan man däremot glömma. Den här musiken är rätt snäll och tillrättalagd, men likväl underhållande och bra. Gillar du till exempel Green Day så är Osaka Popstar ett givet köp och gillar du inte Green Day, är det ett givet köp ändå. Favoritlåtar avgörs av dagsformen och i motsats till många andra som spelar trallvänlig gladpunk har den här konstellationen låtmaterialet som krävs för att skapa en riktigt stark platta med få döda punkter.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …