Eight To Infinty – Aether

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Section 44, betyg: 3]

Eight To Infinty’s debutalbum “Aether” har varit på gång sedan 2003 men det var först i våras som plattan släpptes. Och frågan jag ställer mig är ifall inte kvartetten hade vunnit på att låta “Aether” vila i frid och istället satsat på nytt material. Produktionen är det inget fel på, men låtarna känns till stor del tämligen lama och menlösa.

Om jag skulle jämföra Eight To Infinty med några andra artister skulle det bli Nun och möjligen Seize. Men Eight To Infinty når inte riktigt upp till Nuns charmiga melodier eller Seizes driv och partyådra. Istället blir det som sagt ganska slätstruket.

Men allt är inte kasst. Exempelvis spåret “Travelouge” har både snygga ljud och helt okej melodi, och skam vore väl annat när man ger en låt ett sådant anrikt namn. Stillsamma “Transmitter” är en utmärkt elektrisk ballad som påminner en del om Data. Men sedan är det ganska stopp.

Om Eight To Infinty kommit för att stanna är svårt att säga, men om det blir någon nästa platta behöver melodierna utvecklas och tempot skruvas upp, annars kommer ingen att minnas det här gänget om något år.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …