Wednesday , April 17 2024

Saroos – Saroos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Alien Transistor / Dotshop.se, betyg: 6]

“Vad är Saroos?”, frågar sig den nyfikne Zero-läsaren. Jo, “Saroos” är ett vackert och mystiskt fantasiland som bara existerar i Florian Zimmers och Christoph Brandners huvuden. Tonerna från detta Atlantis (med andra ord tonerna från de tyska killarnas undermedvetna) har nu förevigats på skiva.

“Okej, och hur låter det då?”, är en rimlig följdfråga. Jo, det låter bra. Herrar Zimmer och Brandner blandar klurig WARP-techno (á la Boards of Canada eller Sabres of Paradise) med svävande krautrockiga ljudlandskap (lite åt Neu- och Sigur Rós-hållet), vilket fungerar alldeles utmärkt även i vår mänskliga parallellvärld. Som pricken över i väver de även in hypnotiska trip hop-influenser, vilket borgar för varierad och mångfacetterad lyssning.

På det hela taget ett klart sympatiskt debutalbum som bådar gott inför framtiden. Alla som uppskattar suggestiv, genomtänkt och lätt psykedelisk musik bör överväga en resa till Saroos. Ytterligare ett intressant släpp från kvalitetsdistributören Dotshop.se!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …