Wednesday , February 21 2024

Heavens – Patent Pending

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Linda Iliste)

[album, Epitaph / BAM, betyg: 2]

Patent Pendings är bandet Heavens debut, ett sidoprojekt signerat Matt Skiba från Alkaline Trio och Josiah Steinbrick från F-minus. Skiba har deklarerat att Heavens gett honom ett utlopp för influenser á la Sisters of Mercy snarare än den punk han använder sig av i Alkaline.

Några nämnvärda likheter med Sisters står däremot inte att finna. Skiba sjunger utan energi till texter, som fulla av nödrim, mest känns som desperata tonårsfloskler och inte torde beröra speciellt många äldre än 20.
Det är kvasigotisk banalitet som målas upp på Steinbricks ljudvägg – en ljudvägg som är det enda på Patent Pending som fungerar någorlunda. Emellanåt skymtar nämligen en ambition, och djupt inbäddat i tristessen anas new wave-smärta. Men, bättre än en väl dold potential blir det aldrig. Patent Pending känns så tomt att det gränsar till menlöshet.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …