Mando Diao – Ode to Ochrasy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Majesty/ EMI, betyg: 8]

Första intrycket av Mando Diaos tredje album är att det känns småtråkigt och saknar starka låtar. Men så kändes föregångaren “Hurricane Bar” också innan “God Knows”, “Clean Town”, “Down in the past” och framförallt “You can´t steal my love” blommade ut till mästerverk.
Och på samma sätt växer även “Ode to ochrasy” med antalet lyssningar. Det jag först tyckte var en samling bagateller visar sig vara en ganska stark platta.
Singeln “Long before rock´n´roll” har en ettrig gitarrslinga, smått hawaiisvängiga “The Wildfire” är skön, öppningslåten “Welcome home, Luc Robitaille”, “Tony Zoulias” och poppiga”Song for Aberdeen” är tre schyssta rökare, “The New Boy” är charmig 60-talspop och avslutande balladen “Ochrasy” bryter av med sitt akustiska gitarrplock.
Några av de 14 låtarna kunde gott ha skippats, men Mando Diao har en tyngd och en pondus som gör att man låter viktiga även i sina oinspirerade stunder. Möjligen kan jag bland alla jämnstarka låtar sakna en dunder-hit i stil med “Sheepdog” eller “Mr Moon”.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …