Basswood Dollies – Emo Mental Breakdown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Electric Fantastic Sound, betyg: 5]

Det är trist att herrarna John Lindqwister och Joel Lindqvist skall befinna sig i en sådan uppförsbacke som dom tycks göra just nu. Jag upplever det som att inspirationen verkar tryta, som att det hänt för mycket på för kort tid och att hetsen att släppa skivor utarmat kreativiteten.

Nya ep’n “Emo Mental Breakdown” består av fyra spår samt två remixer, låtar som inte riktigt tänder till. Jag saknar smutsen, råheten och energin som fanns från allra första början. Istället blir det förvånansvärt snällt och avtrubbat. Roligast är “Strange Day” med flås, skruvade effekter och svettig drömstämning. Även originalversionen av “Stupid Love Song” är okej, även om den känns lite tillrättalagd. Men resten är utfyllnad.

Ändå fortsätter jag med en dåres envishet att hoppas på kommande släpp. Har man tidigare lyckats få ihop pärlor som “Follow Me” och ” Whore Hooker Prostitude” så bör man åtminstone kunna tangera de prestationerna.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …