Thursday , February 22 2024

Daniel Loefgren – The engine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, BST Music, betyg: 7]

Kommer det inte ovanligt mycket melankolisk pop med indieattityd, skeva emogitarrer och släpiga melodier just nu? Senaste veckan har jag skrivit om Juni Järvi och Élodie. Dessutom är Eskju Divine i studion och Surrounded har nya låtar klara, och det är väl bara en tidsfråga innan Last Days of Aprils nästa platta kommer.
23-årige Nyköpingsbon Daniel Loefgren passar in nånstans bland namnen ovan och överraskar väldigt positivt med denna debutplatta.
I pressreleasen läste jag om småstad, romantik och dagdrömmar och tänkte “åh nej, inte en till dyster kille med gitarr”, men den oron infriades lyckligtvis aldrig. Ibland blir hans musik lite anonym och försvinner, men mestadels är det en väldigt bra platta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …