Friday , February 3 2023

Juni Järvi – Where thou art

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Everlasting/ Border, betyg: 6]

När singeln “The stars above indian lake” dök upp i somras behöll jag den bland mina “bra”-skivor, kanske inte för att den var så där fruktansvärt bra utan mer för att den flaggade för att den kommande plattan kunde vara riktigt intressant.
Nu har albumet kommit och singeln inleder. Därefter följer elva andra låtar med liknande mjukindie. Juni Järvis (märkligt namn förresten) debutalbum bjuder på soft, ofta akustisk, gitarrpop som är riktigt skön att lyssna på. Det låter känsligt och uppriktigt och har den rätta indieattityden.
Men jag vet redan nu att höstens te-stunder i soffan inte kommer att bli så många som denna platta kräver. Efter en stund blir det mjuka anslaget till en grå ljudkuliss. För att denna skiva verkligen skulle komma till sin rätt hade det behövts fler låtar som bryter av och sticker ut från mängden.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …