Saturday , February 24 2024

Intuition – Overworked & Underpayed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 5]

Den amerikanska duon Intuition spelar snäll och melodiös pop, som ibland påminner om både Savage Garden och Erasure, för att nämna mer poporienterade band. Annars är Iris och Portland de två namn man egentligen bör droppa i sammanhanget. Det är med andra ord både supersnyggt och sockersött och helt ofarligt. Och det är väl det som är problemet, nämligen att det är så otroligt tillrättalagt. Till och med när gitarren tillåts dominera är det så snällt och rart att man får svårt att hålla sig vaken. Vilket är synd, för visst finns det bra låtar i botten som man kunnat göra så mycket mer utav. Men, som sagt, om man uppskattar exempelvis Iris bör man ta sig tid att undersöka Intuition. Det lär ge utdelning.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …