Wednesday , February 28 2024

West End Girls bidrar med musik till spelet The Sims.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Idag blev det klart vilka artister som bidrar med musik till det populära spelet The Sims 2. Bland internationella stjärnor som Pussycat Dolls, Aly & AJ, The Flaming Lips och Hot Chip presenterades också svenska tjejerna i West End Girls. Till detta läggs också tema- och stämningsmusiken komponerad av Mark Mothersbaugh. Låtarna spänner över så vitt skilda genrer som indie, hip hop, country, pop och synthpop.

West End Girls tjejerna har inte bara växt upp med Pet Shop Boys musik utan också med spelet de nu själva bidrar med musik till – The Sims. När frågan dök upp tackade de självklart ja direkt. I spelet kan du höra West End Girls tredje singel, Suburbia, fast på simlish!

– Vi är ju uppväxta med The Sims men att sjunga på ett påhittat språk som simlish var en utmaning men det var hur kul som helst. Det blev många skratt i studion den kvällen, säger Isabelle Erkendal.

– Resultatet blev riktigt bra, jag tycker vi gjorde ett toppenjobb. Tänk att nu kunna sitta och spela till sin egen musik, kan det bli bättre?, fyller Rosanna Jirebeck i.

The Sims 2 Djurliv bygger på den hyllade The Sims 2 upplevelsen som låter spelaren skapa och kontrollera virtuella karaktärer genom att styra deras liv och guida dem genom livets stora ögonblick. Tillskottet av nya lurviga vänner kommer garanterat att berika dina simmars vardagsliv! Som spelare kommer man inte bara att ha möjligheten att välja från en rad existerande hund- och kattraser, man kommer dessutom att kunna designa sin egen ras i det nya Create-a-Pet-läget. Möjligheten att skapa egna djur ger fansen ett sätt att skapa sitt idealdjur genom att välja kroppsform, unika kännetecken och speciella personligheter. Precis som i verkliga livet kommer simmarnas djur att må bra av omsorg och träning. En katt som inte får uppmärksamhet kan bli rastlös och sätta klorna i din favoritfåtölj, och en hund som lämnas utan uppsikt nära dina nyplanterade växter är förmodligen heller ingen bra idé. I The Sims 2 Djurliv gäller det att vänta sig det oväntade!

The Sims 2 Djurliv släpps den 19 oktober.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …